- Autor: petulab
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Nejdříve si připravíme marinádu. Nalijeme do misky 2–3 lžíce sojové omáčky, 1 polévkovou lžíci oleje, vytlačíme 4–5 stroužků česneku a přidáme trochu pizzového koření. Do toho přidáme na kostky nakrájenou Tofu a všechno dobře promícháme a dáme aspoň na 30 minut do ledničky. (může i na hodinu, záleží jak spěcháte s vařením). Do hlubší pánve nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a pórek s paprikou a osmažíme. Podlijeme mírně vodou a chvilku podusíme. Přidáme kostky Tofu i s marinádou, konzervu s kukuřicí a žampiony (ze kterých slijeme nálev) a ještě dále dusíme. Okořeníme, přidáme 2 lžičky vegety, lžíci naložené zeleniny, větvičku zeleného rozmarýnu, (nemusí být, ale pokrm lépe voní). Nakonec vmícháme kukuřičný škrob a vše ještě chvilku mícháme a podusíme. Podle chuti dokořeníme.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Paprika bílá | 84 |
Omáčka sójová | 10 |
Žampiony | 200 |
Tofu natural | 200 |
Kukuřice (Bonduelle) | 280 |
Pór | 105 |
Cibule | 66 |
Dochucovadla:
podravka, čerstvý rozmarýn, koření na pizzu (na špagety..)
Energetická hodnota celkem: 3314 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 104,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 57,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 829 kJ
Bílkoviny (g): 12.3, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 26, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.